Sovtex AB - Home
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)

Sovtex Blogg

En blogg om inredning, produkter & tävlingar.

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Säsong
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Höstgardiner 2020

Nu när löven börjar bli vackra på träden och vinden tilltar runt knuten vill man bara kura ihop sig i soffan med en kopp te och mysa. Att byta ut gardiner efter årstid kan te sig lite gammaldags - men då får jag vara gammaldags i så fall! 

Denna höst, alltså hösten 2020 visar trenderna att det ljuva 70-talet kommit tillbaka. Det ska vara mörkbrunt, orange och svart. Mörk, murrigt och mysigt. Även andra mörka mustiga färger såsom vinrött och mossgrönt finns representerat bland höstens palett. Stänk till med lite senapsgult så är du i mål. På bilden visas Fondacos gardin Elliot svart.

FondacoElliotBlogg

Det får gärna vara stora grafiska mönster likaväl som det kan vara enfärgat. Tygerna får gärna vara lite tyngre med substans, inte så tunna och flärdfulla. Denna höst har Svanefors kommit med sitt superpopulära tryck Eva och Adam i en ny färgställning, lila. Samma vackra löv och fröställningar men i lila och gult och på svart botten. Vill man förändra hemma i till exempel storarummet kan man med fördel använda detta mönster som bas. Köp gardiner till alla fönster och två till tre kuddar i just Eva och Adam lila. Köp sedan två ganska enfärgade plädar i lila och två plädar i gult. Och kuddar får vi inte glömma - köp två till tre stycken ganska enfärgade eller enfärgade lila och lika många gula. 

EvaOAdamBlogg

Sammet är också en perfekt höst textil då det är både tjockt, mysigt och lite lyxigt. 

Grått är alltid rätt, men ganska fegt om man får vara ärlig. Men en grå soffa kan vara en bra bas som håller i många år. Den kan du förvandla ganska lätt med mysiga plädar, filtar och kuddar.

Om man vill skapa en ombonad känsla i sovrummet är det ganska lätt. Ta en färg, t.ex. brunt, och köp gardiner, överkast, plädar och gärna en matta i ungefär samma brunt. Välj sedan två färger till du tycker om, t.ex. beige och grönt och köp några kuddar i dessa färger. Släng ut kuddar och plädar på alla mjuka ytor och gärna på någon hård också;). Om du har en stel bänk, kan du piffa upp denna med en härlig dyna i fuskskinn, vips så har du förvandlat den hårda bänken till något mjukt och skönt. På bilden visar gosiga hunden Otto att han också gillar bäddset Rolling som har en yta med struktur, lite som bäck och bölja, men med en baksida i percale som känns skönt mot huden. Rolling är lite kul då den inte är så stiff, utan ska vara lite skrynklig och veckig. Jag gillar sådant som inte är så perfekt. 

RollingBlogg

Om du inte heller ställer i ordning så hemskt varje gång det ska komma gäster - kommer gästerna tycka det är lite mer mysigt att bara slänga sig i din soffa, och det är väl det man egentligen eftersträvar? Att gästerna ska känna sig lite som hemma. Detta blir en god spiral uppåt då dina vänner inte heller behöver städa ihjäl sig och ställa i ordning så hemskt när du ska besöka dem heller. Då kan det hända att alla blir lite mer hembjudna, ja kanske inte detta Corona-år, men det är värt att tänka en extra gång innan du putsar spegeln nästa gång du bjudit hem folk. 

Helt ärligt så gjorde jag och mina två bästa vänner en pakt för några år sedan då vi varit på ett föredrag tillsammans som handlade om stress. Vi lovade varandra att inte städa när de andra skulle komma. Och det är så skönt! Att stressa runt med dammsugaren och sen vara helt slut när gästerna anländer är inte så skoj precis. Men visst jag erkänner - toaletten städar jag fortfarande noga. Den vill jag inte ska vara ofräsch.

 

 

Senast ändrad den

Ulrika är en kvinna i sina bästa år som älskar sin familj, sitt ombonade hem, att springa tills hon stupar och att resa. När andra varvar ner med en god bok går hon ut och luktar på blommorna likt Ferdinand i sin prunkande trädgård, gärna i sällskap av familjens hund som alltid är med varhelst familjen befinner sig.

Författarens senaste inlägg