Sovtex AB - Home
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)

Sovtex Blogg

En blogg om inredning, produkter & tävlingar.

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Nyheter
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Vårens inredningstrend 2022

Vi ser att vårens inredningstrend 2022 inom hemtextilier är mycket gult. Citrongult, lite mer mango och orange, alltså 50 Shades of Yellow. Gult är en härlig färg som gör en glad. Den gula färgen väcker kreativitet och lekfullhet. Den ger energi och för med sig ljus. Man blir lite lurad att tro att sommaren är här och hjärnan ser ”sol” och värme i de gula tonerna. Det är också en positiv färg och det kan vi alla behöva efter dessa svåra coronaår där vi inte fått umgås som vi velat.

gult

Grön är som vanligt skönt. Mycket växtmönster och blommor hittar man på både kuddfodral och gardiner. Himmelsblått ska det vara och i övriga pastellfärger kommer även tillbaka. Mjukt rosa och lila men även mintgrönt hittar vi i vårens palett. När vi omger oss med en mjuk och harmonisk färgskala finner vi lugnet i en stressad vardag. Duka med rosa toner och gläds åt våren!

vivan-tygservett-multi-miljo

Nu på våren är det också mycket marint som kommer tillbaka med rep, knutar och ankare. Så har det varit så länge jag minns. Marinblått med vita ränder känns fräscht liksom en vit pläd slängd över ( den blåa) soffan.

marina-kuddfodral

Gillar du mer neutralt är detta också okej, naturvitt, beige och jordtoner är också hett. Inom möbler, lampor och övrig heminredning ser vi mycket trä. Även doftljusen ska dofta trä och bambu!

tribeca-kuddfodral-svart-miljo

Det är alltså en mjuk palett som gäller, men även operfekt och skrynkligt, detta passar mig ypperligt då jag inte gillar att stryka. Material som jute och rotting är tillbaka, och kan med fördel blandas upp med lite mer färgstarka toner i grönt eller rosa. Stickat och vävt är också väldigt trendigt.

sang-002

Om man tänker på former, så är det naturens former som gäller, inga skarpa hörn eller fyrkantiga vaser. Utan runt och behagligt, gärna lite osymmetriskt och skrapigt, ingen slät yta.

soffa-kuddar-002


Senast ändrad den

Ulrika är en kvinna i sina bästa år som älskar sin familj, sitt ombonade hem, att springa tills hon stupar och att resa. När andra varvar ner med en god bok går hon ut och luktar på blommorna likt Ferdinand i sin prunkande trädgård, gärna i sällskap av familjens hund som alltid är med varhelst familjen befinner sig.

Författarens senaste inlägg