Sovtex AB - Logo
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)
 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Inredning
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Kvalsterfria duntäcken ger optimal sovkomfortDuntäcken och kuddar är mycket miljövänliga och nerbrytbara då det är en ren naturprodukt. Detta betyder också att miljön inte förorenas vid tillverkningen. Duntäcken och kuddar ger en fantastisk komfort och håller formen hela natten. Dessutom är det inte lättantänligt.

Levnadstid på ett täcke är ca 15-20 år vid "normal användning". Detta ger en mycket låg kostnad per natt om man jämför med andra täcken man får slänga efter betydligt kortare tid.

Mikroklimat i sängen
Klimatet under ett täcke samt madrassens egenskaper representerar de viktigaste faktorerna för optimal sovkomfort. Täcken fyllda med dun och fjäder ger en mycket god isolationsförmåga. Dessutom absorberar och transporterar dessa täcken bort fukt så att den som sover inte ska uppleva att sängen blir fuktig. Det är inte ovanligt att en vuxen person transpirerar 3-4 dl vatten under natten. Dessutom ska täcket vara följsamt så att det inte kommer in kall/ varm luft under täcket när man rör sig under natten.

Dunet i Nordic Forms täcken och kuddar är en slakterirestprodukt, dvs. att när fåglar gått till slakt, plockas dunet, tvättas och behandlas för att kunna användas i deras täcken och kuddar. Detta betyder att inga fåglar lider när de plockas. Nordic Forms dun plockas i Frankrike och täckena och kuddarna tillverkas i Norge.


Allergi
Nomite är en märkning som finns på våra duntäcken och kuddar från Nordic Form. Nomite garanterar att produkter märkta med detta ska vara kvalster och dammfritt. Märkningen Daunasan Certifierad finns också med på deras dunprodukter, och det är en märkning för att visa att produkterna uppfyller EUs hygienkrav EN12935.

Personer som är allergiska mot damm behöver inte längre vara rädda för att använda duntäcken och kuddar. Dunet som används i Nordic Forms täcken och kuddar är tvättade och behandlade så att det blir absolut rent. Därmed trivs inte kvalster i detta. Dessutom är tyget så tättvävt för att dunet inte ska ta sig ut, att det är svårt för kvalster att ta sig igenom.


Studierna har även visat att dun och fjäder inte ger allergiska reaktioner såsom astma och hösnuva.

Läs mer här

Senast ändrad den

Ulrika är en kvinna i sina bästa år som älskar sin familj, sitt ombonade hem, att springa tills hon stupar och att resa. När andra varvar ner med en god bok går hon ut och luktar på blommorna likt Ferdinand i sin prunkande trädgård, gärna i sällskap av familjens hund som alltid är med varhelst familjen befinner sig.

Författarens senaste inlägg