Sovtex AB - Logo
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)
 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Vardag och fest
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Midsommar

Så kom midsommarafton vilket betyder en extra ledig dag. Härligt med sovmorgon en fredag.

Mina tankar kring midsommar innehåller mat, massor med mat. Sill, gärna flera olika sorter, lax, jordgubbar, ost, kex m.m. Jag inser nu att denna lista kan bli hur lång som helst. Jag älskar mat!

Strålande sol, kransbindning, säckhoppning, potatis på sked, dragkamp och 7 sorters blommor är andra tankar som kommer upp när jag tänker på midsommar.

I vår lilla by börjar firandet tidigt, redan dagarna innan fylls ängen med björkkvistar och blommor. På midsommaraftons morgon träffas sedan några entusiastiska stångresare. Stången kläs och kransar görs. Vi andra kommer ca klockan 14 med matsäck och krans i håret. Förhoppningsvis iklädd klänning med avsaknad av stövlar. Filtar läggs ut och picknicken äts. Dragspelet ljuder och dansen drar igång. Gamla, unga, barn och djur i en härlig blandning. Lite lekar och sedan den årliga dragkampen bybor mot utombybor. Kämpaskrik och hejarop blandas med flämtningar, svettpärlor, fall, gräsfläckar och blåsor i händerna. Men det får det vara värt! En viktig kamp utspelas. Andra viktiga kamper denna dag är säckhoppning mellan mammor och sedan mellan pappor. Jag som är en riktig tävlingsmänniska ställer självklart upp. Som inför vilken tävling som helst slår hjärtat lite extra och när starten går kämpar jag tappert över målsnöret. Tanken att det viktiga är att ha kul och inte att vinna känns avlägsen just nu.

Kvällen spenderade vi hos kompisar. Packningen innehåll förutom mat och dryck regnkappa, stövlar och paraply. Frågan om regnbyxor behövdes i packningen hängde i luften precis som regnet.

Det var dukat utomhus till maten, fin dukning, glada vuxna, barn och gråa moln. Vi hann börja med sillen innan första droppen kom. Det är inte ok med utspädd senapssill tyckte vi, markisen åkte fram och vi åt upp den goda maten innan vi flyttade in och fortsatte resten av kvällen inomhus.

Hoppas att ni alla hade en lika härlig midsommar som jag! 

Midsommar

Senast ändrad den

Pernilla är en soldyrkande frisk fläkt med otrolig vinnarskalle. På vintern blir det mycket innebandy och på sommaren tillbringas mycket tid ute i naturen, gärna rullandes i ett par rollerblades. Helgerna tillbringas oftast på en gokartbana hejandes på duktiga sonen.