Sovtex AB - Logo
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)
 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Säsong
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Bivattning och fågelbad!

Nu när sommaren är på högvarv och solen gassar är det inte bara vi människor och våra närmsta djur som påverkas, jag fick nyligen veta att även insekter som Bin behöver vatten och vila - något som jag inte har tänkt en tanke på förr.

En bivattnare är ett ställer dit bina kan flyga på väg mellan boet och blommorna, ta de lugnt och få tillgång till vatten. Pölar och liknande kan lätt och snabbt avdunsta och är inget som ett bi kan vara säker på att få ta del av.

Om bina blir uttorkade och dör kommer pollineringen inte fortsätta vilket kommer hämma stora delar av matproduktionen då den behöver pollineringen från insekter som Bin!

Hur gör man då en bivattnare? Jo det är ganska enkelt:

1. Ta en skål eller form av större format.

2. Placera stenar, kulor eller liknande i lager i skålen.

3. Fyll på med vatten, men så att där är delar av stenar/kulor ovanför kanten.

4. Placera skålen i närheten av blommor eller något annat ställe bina kan trivas! Förslagsvis en bit ifrån uteplatsen ;).

På stenarna kan insekterna landa, och få tillgång till vatten utan att riskera att trilla i. När vattnet sakta avdunstar kommer nya nivåer av stenarna fram och insekterna har alltså alltid nära till vattnet!

En bivattnare kan även bli ett poppis ställe för fåglar, som ju också behöver tillgång till vatten lite då och då!

Här har vi gjort en bivattnare/fågelbad av en champagneskål! Lite häftigare och roligare än en vanlig skål, som också blir en del av trädgårdsinredningen!

fagelbad-bivattnare

Senast ändrad den

Skämtsam älskare av teak, teknik och cigarrer. Älskar retromodern inredning gärna blandat med klassiska och moderna inslag; en Eames DSW ser ruskigt bra ut tillsammans med mönster från sekelskiftet!