Sovtex AB - Logo
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)
 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Vardag och fest
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Räkdoft, hur får man bort den?

Räkfrossa

Vi är ett gäng tjejer som en gång om året träffas för räkfrossa på båtarna mellan Helsingborg och Helsingör. Det känns så lyxigt. Vi börjar kvällen på ena kompisens arbete då det ligger nära båtarna. God dricka och lite snacks blandas med en massa prat, skratt och skvaller.

Vidare på båten mot Helsingör kastar vi oss över buffén med räkor, pajer, soppa, bröd, ost, såser och andra goda tillbehör. Jag tycker om buffé eftersom man tar vad man vill ha OCH hur mycket man vill. Vi skalar räkor och går fram och tillbaka, många gånger, för att fylla våra tallrikar. Vi inser snabbt att skalskålarna vi har fått är alldeles för små för att räcka till den takten skal som blir över efter effektivt räkskalande. Vi ber om nya och till slut får vi en JÄTTEstor skål. De var nog trötta på oss!

Våtservetter delas ut, men vad är det med räkdoft? Den sätter sig överallt och de där små spröten fastnar och klistrar sig fast. Det är riktigt skönt att få tvätta sig med rikligt av vatten och mycket tvål, inte bara en gång utan flera gånger, efter buffén. Ändå känns det som om räkdoften stannar kvar under resten av kvällen.

En sväng inom kiosken på båten för lite efterrätt innan vi sedan går vidare för ytterligare något stopp innan hemfärd.

Jag längtar redan till nästa år!

Räkfrossa

Senast ändrad den

Pernilla är en soldyrkande frisk fläkt med otrolig vinnarskalle. På vintern blir det mycket innebandy och på sommaren tillbringas mycket tid ute i naturen, gärna rullandes i ett par rollerblades. Helgerna tillbringas oftast på en gokartbana hejandes på duktiga sonen.