Sovtex AB - Logo
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)
 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Vardag och fest
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Jag älskar fredagar...även om det innebär krigsljud i vardagsrummet

Fredagar betyder fredagsmys vilket säkert står för olika saker hos alla. För mig samlas vi i familjen och äter något extra gott.

Matlagningen får ta lite extra tid och oftast sätter jag fram lite småtugg under tiden maten blir klar. Det kan vara en bricka med lite salami, kex, tapenade eller annat gott. Detta gör att alla samlas i köket och umgås. Ett tips på något som är väldigt enkelt att göra, förbereda och gott att tugga på innan maten är quesadillas. Denna kan varieras i oändlighet. Jag brukar bre bröden med vitlökssmör och sedan lägga på ost. Lägga ihop två bröd och steka på låg värme. När osten smält så att bröden sitter ihop slicar jag upp dem och serverar. Så gott! Uppskattas av många!

Middagen blir färdig och äts. Jag tycker att tända ljus hör till och dukar gärna lite extra fint. Efter middagen känns det gott att landa i soffan. En stund senare dukas lite snacks fram. Vi har ett brickbord som soffbord vilket är smidigt då brickan med enkelhet bärs till köket och fylls med småskålar med tex chips, melon, sombreros och dip innan den bärs tillbaka och landar på brickbordsunderredet.

Det kan hända att ögonlocken känns tunga och ögonen behöver vila en stund men händer detta väcks man snabbt utav det som allt som oftast hör till vanligheten hemma hos oss just nu, tv-spelet Fort night. Skulle man råka slumra till vaknar man inom kort till barnens pratande med andra spelare eller av något som hörs som om det är krig i vardagsrummet och man kommer snabbt in i andra andningen!

Ja, en härlig avslutning på veckan med lite extra gott att äta och härligt sällskap. Det är fredagsmys för mig!

Hur ser det ut hos er? Vad gör ni helst en fredag kväll?

fredagsmys

Artiklar på bilden:

Ernst Brickbord Svart

Skål Citat tid

Skål Citat Rummet

Skål Citat Skor

Skål Citat Enkla

Flamingo Servett Blommor

Senast ändrad den

Pernilla är en soldyrkande frisk fläkt med otrolig vinnarskalle. På vintern blir det mycket innebandy och på sommaren tillbringas mycket tid ute i naturen, gärna rullandes i ett par rollerblades. Helgerna tillbringas oftast på en gokartbana hejandes på duktiga sonen.