Sovtex AB - Logo
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)
 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Vardag och fest
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Eeh nä, det är tantigt...

Terminen är igång med allt vad det innebär. Tidiga mornar med mer sovande än vakna barn vid frukostbordet. Väskor ska packas med gympakläder, frukt, rätt skolböcker m.m. En del nya saker måste inhandlas. Fötter växer snabbt så det är nya utomhusskor till fotbollen, de är ganska dyra då det är viktigt att det blir rätt skor, gärna samma sort som någon känd fotbollsspelare. Inomhusgympaskor till innebandy och innegympa i skolan. En ny väska önskas. Ingen ryggsäck som jag kan tycka är bra, både för ryggen och för att den är lätt att bära med sig på cykel, nej det ska vara en axelväska som lätt dinglar in i framhjulet. Ja, vad vet jag? Viktiga saker. Man känner sig som ett ufo när man föreslår något och man möts av blicken från min snart 15-åriga dotter som säger, ehh, NÄ, det är tantigt, känner ni igen det?

Mina barn är så stora att de fixar det mesta själv. Jag får rycka in ibland då något av barnen sent på kvällen kommer på att matsäck ska med dagen efter. Då är pannkakor ett bra alternativ. Mjölk och mjöl finns för det mesta hemma och saknas ägg så säljs det längre ner på gatan. Ett sådant mysigt ställe där man går in och plockar sitt flak ägg och lägger pengar i lådan.

Jag får även ibland stötta med läxor eller pluggande inför prov. Inte alltid helt enkelt! Studieteknik i alla former. Tyskan har jag sedan länge fått lämna över till barnens pappa. Matte som var mitt favoritämne går ganska bra även om många mattelösningar verkar totalt glömda eller väl gömda på ett oåtkomligt ställe i hjärnan.

Lite roliga uppgifter som just nu är på gång för dottern i 9:an är att läsa in en inledning på ett sommarprat hon skulle kunna tänkas hålla och planera en matkasse för en familj på fyra med en tanke kring miljö och kostnad. Jättekul tycker jag. Just matkasseuppgiften håller jag tummarna för att hon provar på i praktiken hemma!

läxhjälp

Senast ändrad den

Pernilla är en soldyrkande frisk fläkt med otrolig vinnarskalle. På vintern blir det mycket innebandy och på sommaren tillbringas mycket tid ute i naturen, gärna rullandes i ett par rollerblades. Helgerna tillbringas oftast på en gokartbana hejandes på duktiga sonen.