Sovtex AB - Logo
Köp innan kl 15 skickas samma dag!
(Gäller lagervaror)
 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Inredning
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre

Stolsdynor för alla tillfällen

Att byta ut sina gamla stolsdynor kan göra stor skillnad, både för komforten och för rummets myskänsla. Ska man ha fest och många sittande gäster som ska äta, kanske man plockar fram lite skrangligare plaststolar. Då är det mycket trevligare att sitta på en sådan om där ligger en dyna på. Man kan även passa på att matcha dynorna med duken om man är riktigt noga med uttrycket. Är man mer bohemisk tycker man kanske att det är trevligare med många olika färger och modeller på dynorna och även på duken, glasen, tallrikarna och det övriga man dukar med.

Om man söker stolsdyor till pinnstolar vill man gärna ha dyna med bra band så att dynan ligger på plats och inte hasar runt. Jag vill gärna ha en tjock dyna för jag vill sitta och prata länge. Oftast när vi har folk över, blir det inte av att vi flyttar oss från matbordet då man ändå sitter så bekvämt där. Utan vi sitter kvar o "tjötar" vid matbordet, som de säger lite längre upp i vårt avlånga land, tills klockan blivit sent. 

Dynor till köksstolar kanske man vill kunna tvätta, för det spills mer så då är kanske det kriteriet viktigt. Vi har även anti-halkmatta i flera olika färger man kan klippa till och lägga under dynan så ligger den stadigt på plats.

Om ens hem är lite mer i Shabby shic stil vill man kanske ha stolsdynor med volang. Där har vi lite fiffigare överdrag, så man byter bara själva överdraget och har innerkudden kvar. Detta blir både billigare och mer miljövänligt i längden. Dessutom är dessa överdragen lättare att stryka fint än en vanlig dyna. Dessa överdrag har ett fint sigill insytt på ovansidan där det står ett M. Det känns välarbetat och är i vitt så det "tar inte över" själva intrycket av stolsdynan, men är en trevlig touch. Det finns även gardiner och kuddfodral i denna serie från Fondaco.

Själv valde jag en grå stolsdyna när barnen var små då jag ansåg att "skiten syns mindre" på dessa. Kanske ett helt felaktigt antagande, men när man är mammaledig har man inte så mycket pengar att röra sig med och de pengar man hade behövdes oftast till annat. När barnen var små var wettexduken ens bästa vän. Som man torkade och torkade. Det var kladdigt överallt. Japp så är det att ha småbarn!

Stolsdynor i ull som är kardad och slät i naturligt beige har vi här på sovtex.se. Sen finns det ulliknande material också. När jag tänker på en ulldyna tänker i alla fall jag på något lockigt. Och ska det se riktigt fräscht ut vill jag ha vita dynor. Så då får jag välja "Ulle" stolsdyna. Annars har vi fräcka stolsdynor i lång yvig ull i olika nyanser av grått och svart för den som gillar det lite ruffa.

Stolsdyna i fårskinn är mycket populärt och praktiskt. Och bara ett skinn att slänga över en stol, soffa eller säng är mycket dekorativt och väldigt praktiskt. Man kan sedan slänga skinnet vidare ner på golvet om det fattas plats i soffan så kan någon sitta där. I moderna hem med golvvärme är det behagligt att sitta på golvet och är man av en yngre generation kanske roligare också. Att få sin efterrätt serverad vid soffbordet på en skinnfäll på golvet känns lite som utflykt och varje barn jag känner hade gladerligen satt sig där hellre än i soffan. 

Till utestolarna finns lite tjockare dynor, som även går utmärkt att ha med sig på sommarkonserten eller utflykten. Dessa brukar vara i tjockare tyg med, som tåler lite tuffare tag. Många av dessa har även ett praktiskt handtag man kan bära dem i. Dessa kan man också med fördel stapla i stora rummet som extraplatser till dem som inte får plats i det ordinarie möblemanget. Om man har småbarn som ska sitta på golvet att leka är det också skönt för mormor, morfar, farmor och farfar eller någon annan som har svårt att sitta platt på golvet, att kunna ta en dyna och placera sig på.

På ett modernt kontor passar det kanske bäst med runda stolsdynor i till exempel skinn. Mörkbrunt skinn är elegant och andas pondus. Men på det unga poppiga kontoret väljer man kanske en i rosa skinn. Vi har flera olika runda stolsdynor att välja på. Och vill man ha lite mer färg och lek kan man välja en rund stolsdyna som liknar en frukt. Dessa passar utmärkt i barnrummet eller kanske i den mer kreativa familjens hem.

En stolsdyna i lin känns gedigen och kommer hålla i många år. Svanefors har alltid varit duktiga på stolsdynor och har massor av stolsdynor i lin att välja på i många färger. Årets färg enligt Pantone är Classic Blue, en vacker mörkblå färg som för tankarna till hav och en härlig kvällshimmel. Blått passar till det mesta och mörkblått till ännu mer. 

I det marina hemmet kanske beläget vid kusten vill man eventuellt ha vitt- och marinblårandigt. Det känns fräscht och fint så här till våren och sommaren. Många dekorerar även med annat marint såsom flöten, flaggor, snäckor och annat som för tankarna till havet. Det är vackert och håller länge, den marina trenden återkommer varje år så här till vårens första solstrålar. 

På bilden visar Ernst upp sin dyna. Ernst har gjorde stolsdynor i naturvit bomull med sin karakteristiska tag insydd i sidan av stolsdynan.

ernst-stolsdyna

 

Senast ändrad den

Ulrika är en kvinna i sina bästa år som älskar sin familj, sitt ombonade hem, att springa tills hon stupar och att resa. När andra varvar ner med en god bok går hon ut och luktar på blommorna likt Ferdinand i sin prunkande trädgård, gärna i sällskap av familjens hund som alltid är med varhelst familjen befinner sig.

Författarens senaste inlägg