Sovtex Blogg

En blogg om inredning, produkter & tävlingar.

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Baby och barn
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 167
 • 0 Kommentarer

Och nu till ett känsligt ämne

mammabloggen

Det här med amning. Jag tycker det är fruktansvärt jobbigt att ens tänka tanken på att amma. Med min första blev det bara en dålig erfarenhet med främlingar som tog sig friheten att röra mina bröst på BB, ett barn som inte sög tag ordentligt eller sög helt fel, ingen mjölkkonsumtion trots 3 veckors intensivt pumpande. Jag kände mig verkligen som en kossa som satt där var tredje timme och försökte pumpa fram mjölk till mitt barn som ändå inte blev mätt då det var alldeles för lite mat.

Så efter mycket gråt både från mig och sonen (som dessutom hade gått ner så otroligt mycket i vikt) gick jag emot sjukvårdens rekommendationer och gick över till ersättning.

Voila! Problemet löst. Jag fick avlastning för att min sambo kunde ta över mycket mer. Vi fick dock tvångsmata sonen varannan timme då han hade blivit så dålig på grund av fel hjälp av sjukvården.

För första gången på flera veckor kunde jag äntligen börja slappna av och lära känna den här lille killen som hade kommit in i vårt liv. 

Som ett kontrollfreak jag är var det så otroligt skönt att kunna se svart på vitt hur mycket mat han fick i sig. Det var ju bara att mäta på flaskan! Samtidigt kändes det som ett nederlag att inte kunna amma, eller att jag helt enkelt inte kunde producera mat till mitt eget barn. Man hamnar lätt i den där skuldkänslan. Helst som förstagångsförälder. Sjukvården hjälpte inte till med den där skuldkänslan heller då det viktigaste för dom just då var att amma, tydligen.

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att testa amma igen, men skulle det inte fungera eller att jag på något vis mår dåligt av det då kommer jag gå över till ersättning. Då jag ska göra kejsarsnitt kan mjölkproduktionen försenas rejält eller bli helt utesluten pga att det inte är en "naturlig" födsel. 

Har ni ammat eller flaskmatat? Vad är era erfarenheter? Kommentera gärna :)

/Mari

0

Kommentarer

 • Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar

Lämna kommentar

Gäst 2017-06-25 @ 05:24

Din Varukorg

Din varukorg är tom.

Kategorier

16 post(s)
99 post(s)
25 post(s)
37 post(s)

Frakt
Frakt Sverige Fraktfritt
Gäller köp över 500kr 

100 kr Rabatt
på din nästa order när du handlar för 1000 kr.
Läs mer här.

Ordrar inkomna innan kl 14 skickas samma dag, gäller lagervaror.

14 dgr. ångerrätt.

Senaste Recensioner

5 STARS
Helt underbar gardinkappa! En ren kvalitetsdröm, som satte punkten över I:et, i mitt nyrenoverade kök, i shabby chic-stil.
5 STARS
Precis vad jag var ute efter. Lika fina på bild som i verklighet.Jättenöjd.
5 STARS
Rekommenderas - färg och kvalitet väl i klass med betydligt dyrare tyg

Trygg e-handel

Trygg e-handel