Sovtex Blogg

En blogg om inredning, produkter & tävlingar.

 • Hem
  Hem Här hittar du alla blogginlägg på sidan.
 • Kategorier
  Kategorier Visar en lista på kategorier från denna blogg.
 • Taggar
  Taggar Visar en lista på taggar som använts i bloggen.
 • Bloggare
  Bloggare Sök efter din favorit bloggare på sidan.
 • Arkiv
  Arkiv Visar en lista på de senaste blogginläggen.
 • Logga in
  Logga in Inloggningsformulär
Postad av den in Baby och barn
 • Teckensnitts storlek: Större Mindre
 • Träffar: 121
 • 0 Kommentarer

Kan vi diskutera det här med vikten nu?

mammabloggen

Det är inte lätt med alla påtryckningar från höger och vänster angående vikten och graviditet. Man ska gå upp i vikt, men bara lagom i vikt. Det får inte vara för lite och inte för mycket. Det ska vara lagom. Ordet lagom är inte alltid bra då man faktiskt inte vet vart gränsen går. Min första graviditet gick jag upp ca 26 kg. Det var alldeles för långt över gränsen på vad man SKA gå upp i vikt...

Kommer aldrig glömma när jag skulle göra min knäoperation för ett år sedan...Narkosläkaren kommer in och säger "ja med din bmi så vill jag rekommendera att gå ner så snabbt som möjligt då du är överviktig. Överviktighet och operation går inte hand i hand." Men alltså det hade knappt gått ett år efter jag fött barn. Jag kämpade som en dåre med ett dåligt knä, och här står en läkare och dömer mig.

Den skuldkänslan att inte vara pinnsmal längre bara smög närmre och närmre. Så ser man alla hurtiga mammor på både instagram och facebook med deras perfekta kroppar och liv. 

Men verkligheten ser faktiskt inte ut så där. Mitt liv är kaos, oftast. Men jag har en underbar familj och ett toppenjobb. 

Och vet ni vad?

Det räcker för mig. Jag har en frisk son, ett förfallet hem som stinker småbarnsfamilj, en go sambo, ett barn till på väg och ett jobb jag gillar att gå till (läs köra). Det där med vikt och träna får komma i efterhand. Dock ska jag bli bättre med maten! Jag ska bara komma på vad som är roligt att laga också, hur det nu ska hinnas med i min vardag!

Har ni tips på goda enkla recept? Kommentera gärna! Jag behöver inspiration!

En rätt som brinner bra hemma är falukorv med tacosås. Ja jag vet hur det låter, men det är väldigt gott!

Det är korvstroganoff, fast med tacosmak. Strimla korven som vanligt, stek korven, rör sedan ner en stor burk tacosås. Servera pasta till det! Jag brukar ha fjärilspasta då jag tycker det smakar godast. 

För att smaken ska bli helt korrekt behöver man ett bra stekjärn, det jag använder mig av är Orrefors Gjutjärnspanna. Dom är riktigt bra och finns i tre olika storlekar.

/Mari

stekjärn

Taggad i mammabloggen
0

Kommentarer

 • Inga kommentarer än. Var den första att lämna en kommentar

Lämna kommentar

Gäst 2017-06-25 @ 05:22

Din Varukorg

Din varukorg är tom.

Kategorier

16 post(s)
99 post(s)
25 post(s)
37 post(s)

Frakt
Frakt Sverige Fraktfritt
Gäller köp över 500kr 

100 kr Rabatt
på din nästa order när du handlar för 1000 kr.
Läs mer här.

Ordrar inkomna innan kl 14 skickas samma dag, gäller lagervaror.

14 dgr. ångerrätt.

Senaste Recensioner

5 STARS
Helt underbar gardinkappa! En ren kvalitetsdröm, som satte punkten över I:et, i mitt nyrenoverade kök, i shabby chic-stil.
5 STARS
Precis vad jag var ute efter. Lika fina på bild som i verklighet.Jättenöjd.
5 STARS
Rekommenderas - färg och kvalitet väl i klass med betydligt dyrare tyg

Trygg e-handel

Trygg e-handel